DOSAB, haberleşme projesi yatırımına başladı

Güncelleme: 8 Ağustos 2023, Görüntülenme:1738

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) katılımcı firmalarına sunduğu hizmet standardını yukarıya taşıyacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. DOSAB Haberleşme Projesi ihalesinin ardından DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül ve ihaleyi kazanan Mikrolink Bilişim Firmasının Genel Müdürü Taşkın Öktem sözleşmeyi imzaladılar.

DAHA EKONOMİK KOŞULLARDA DAHA İYİ HİZMET SUNULACAK

DOSAB Haberleşme Projesi bir OSB tarafından kurulacak bir haberleşme altyapısı üzerinden telefon, internet, metro ethernet, güvenlik duvarı, endüstriyel bulut, veri merkezi hizmetleri vb. hizmetlerin farklı operatörlerden toplu ve yedekli olarak alınarak katılımcı firmalara hem hizmet kalitesi hem de daha ekonomik koşullarda sunulmasını sağlayacak.

PROJENİN İLK ETABI 2024 YILI İLK YARISINDA TAMAMLANACAK

İki etap halinde tamamlanacak projede ilk etap, DOSAB’ın kendi fiber optik alt yapısının kurulmasını, telekomünikasyon ve siber güvenlik hizmetlerini içeriyor. İkinci etap ise veri merkezi yatırımından oluşuyor. İlk etap yatırımı 2024 yılının ilk yarısında tamamlanıp hizmete alınacak.

SERHAT ŞENGÜL: FİRMALARIMIZA VERİMLİLİK SAĞLAYACAĞIZ

DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül, projenin DOSAB’ın örnek ve öncü yatırımlarından birisi olacağını belirtti. Şengül, imza töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bölgemizdeki katılımcı firmaların ihtiyaçlarını belirlemek ve bu ihtiyaçların DOSAB tarafından karşılanması durumunda DOSAB’dan hizmet alıp alamayacaklarını sorguladığımız bir anket çalışması yaptık. Buna göre katılımcılarımızın yüzde 72’si DOSAB’ın alternatif bir haberleşme altyapısı kurması durumunda hizmet alabileceğini belirtti. Bizim vereceğimiz uygun fiyatlı ve kaliteli bir hizmet ile bunu daha yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum.

Kuracağımız fiber optik altyapı üzerinden telefon ve internet hizmetlerinin dışında, DDoS atak önleme, güvenlik duvarı, 5651 Log Yönetimi, DaaS/VDI, endüstriyel bulut, veri merkezi, yangın ihbar sistemi vb. hizmetlerin de eklenebileceği esnek bir yapıya kavuşacağız.

Kendi ekibimiz ile hızlı destek ve butik hizmet kalitesi sağlayacağız. Arıza durumlarında daha hızlı çözümler bulacağız.

Teknolojik alt yapı konusunda firmalarımızın dışarıdan tek tek hizmet alması yerine OSB tarafından sunulan hizmetten faydalanması daha verimli olacaktır.

DOSAB KENDİ ÖZ KAYNAKLARI İLE BU YATIRIMI YAPACAK

Günümüz teknoloji çağı ve OSB’ler olarak bizler firmalarımıza sadece elektrik, doğalgaz, su, ulaşım gibi temel alt yapıların yanında onlara uluslararası arenada rekabet avantajı sağlayacak diğer alanlarda iyi hizmet sunmalıyız. Teknoloji alt yapısı da bu başlıklardan birisi…

Ülkemizde henüz çok az sayıda OSB bu alanda firmalarına hizmet sunuyor. Ancak kısa sürede bu teknoloji kervanına katılımlar artacaktır. Biz de DOSAB olarak öncü ve örnek olma misyonumuz ile bu projemizi titiz bir çalışma ile tamamlayıp, ihalesini gerçekleştirdik ve yapım sözleşmesini imzaladık. DOSAB kendi finansmanı ile bu yatırımı gerçekleştirecektir.”



serhat sengul taskin oktem1
serhat sengul taskin oktem