Deprem Yardım ve Bağış Kampanyası

Güncelleme: 6 Şubat 2023, Görüntülenme:2501

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, acil ihtiyaçların karşılanması için AFAD Başkanlığınca yardım kampanyası başlatılmıştır. Tüm yardımlar AFAD koordinasyonunda Valilikler kontrolünde yapılacaktır. Bursa, İç İşleri Bakanlığınca Gaziantep ihtiyaçları konusunda görevlendirilmiştir. Yardımların toplanması için Valilik iki nokta tespit etmiştir. Kampanyaya destek verecek DOSABlı sanayicilerimiz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Küçükbalıklı Fen İşleri Makina Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğüne yardımlarını iletebilirler.

Bu mümkün değilse, yardımlarınızı DOSAB Bölge Müdürlüğümüze ulaştırabilirsiniz. DOSAB, yardımlarınızı Bursa'da belirlenen bu iki merkeze iletecektir.

Öncelikli ihtiyaç malzemeleri:

Kışlık Kıyafet
Ayakkabı
Battaniye
Çadır
Su
Hazır Yemek
Konserve Yemek
Kuru Gıda
Un
Elektrikli ve Tüplü Soba

Ayrıca Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına nakdi bağış yapmak isteyenler için AFAD bağış hesap numaralarını paylaştı. İlgili bağış numaraları ve SMS ile destek bilgileri AFAD'ın web sitesinde ve aşağıdaki linkte yer almaktadır.

https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2#

Deprem bölgelerine gönderilmek üzere iş makinası yardımı yapmak isteyen sanayicilerimiz Bursa AFAD İl Müdürlüğü’nden;

Nurten İLHAN 0533 715 57 20

Muhammet SALI 0505 278 45 93

ile iletişime geçebilirler.