2.OSB Yıldızları Araştırması başvuruları başladı

Güncelleme: 28 Temmuz 2022, Görüntülenme:1432

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluş (OSBÜK) tarafından birincisi geçen yıl yapılan ve katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğu OSB Yıldızları Araştırması'nın ikincisi için başvurular başladı. Başvurular https://osbyildizlari.osbuk.org adresinden 30 Eylül 2022 tarihi dahil yapılabilecek.

OSB Yıldızları, ülkemizde Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) faaliyet gösteren firmaları motive etmek ve onlara yeni olanaklar tanımak amacıyla, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) öncülüğünde ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen kapsamlı bir yarışmadır.

OSBÜK, OSB’lerde faaliyet gösteren firmaların ihracat, yurt içi ticaret, istihdam, yatırım gibi alanlarda performansları açısından ilk 100 firmasını kapsamlı bir araştırmayla kamuoyuna 2020 yılında açıklamaya başlamıştır. 2022 yılı itibariyle Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle her yıl tekrarını yapacağı araştırmanın, OSBÜK – OSB Yıldızları Araştırması'nın kalıcı haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan OSB’ler ve OSB’lerde faaliyet gösteren firmalar hakkında yapılan doğru kaynaklara ve verilere dayalı tek resmi çalışma olan bu araştırma, OSB’lerdeki firmaların performansını tüm Türkiye’ye ve dünyaya anlatacak etkin bir referans kaynağı oluşturmaktadır.

OSB Yıldızları Araştırması listesinde yer almak için başvuru yapan firmalar, ilgili dönemde belirlenen kategorilere göre sıralanacaktır. Dereceye giren firmalar düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.