BOSBİR Enerji AŞ Genel Kurulu Yapıldı

Güncelleme: 22 Aralık 2020, Görüntülenme:3517

  • BOSBİR ENERJİ AŞ GENEL KURULU YAPILDI. 3 YIL SÜREYLE GÖREV YAPACAK YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ
  • BAŞKAN ERSAN ÖZSOY: İLK ETAPTA 3-5 MEGAVAT GÜCÜNDE BİR GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ YATIRIMI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK.

Bursa Organize Sanayi Bölgeleri Birliği Enerji Üretim AŞ (BOSBİR) Genel Kurul toplantısı bugün online olarak yapıldı. Bursa sanayisinin ihtiyacı olan elektrik enerjisi üretimi ve temini için 2012 yılında kurulan BOSBİR AŞ’de MKP Mermerciler dışında Bursa’da faal 16 OSB’nin tümü paya sahip. Genel kurulda yapılan seçimde 3 yıl süreyle görev yapacak yönetim kurulu şöyle oluştu: H.Ersan Özsoy (Başkan- DOSAB), Hüseyin Durmaz (Başkanvekili-Bursa OSB), Zeki Şahin (Üye-İnegöl OSB), Erol Gülmez (Üye-NOSAB), İbrahim Burkay (Üye-TEKNOSAB).

BOSBİR Enerji AŞ Başkanı Ersan Özsoy, “Geçen 8 yıllık süreçte BOSBİR’in önemli bir işlevi sanayide işbirliği ve dayanışmayı getirmek, Bursa’da OSB yöneticilerinin aynı masa etrafında toplanmasını sağlamak oldu” dedi. Kuruluşundan bugüne BOSBİR’in gündeminde elektrik enerjisi üretimi ile yatırımın hep bulunduğunu hatırlatan Özsoy, “Yeni dönemde yenilenebilir enerji ve güneş konusunda bir yatırımı hayata geçirmeyi istiyoruz. Güneş santrali ile ilgili yoğun araştırma içinde olacağız ve ilk etapta 3-5 megavat gücünde 13.3 dolar sent teşvik kapsamında olan santralleri araştıracağız” şeklinde konuştu.

Enerji tedariğinde güvenli, kaliteli, kesintisiz ve rekabetçi fiyatların sanayi için hayati önemde olduğunu belirten BOSBİR AŞ Başkanı Ersan Özsoy konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bölgelerimizin gelişmesi, sanayimizin daha çok üretim ve ihracat yapması, daha fazla katma değer üretmesi için çaba gösterirken, enerji piyasasında var olan haklarımızın erozyona uğraması ve daha pahalı enerji fiyatları ile karşı karşıya kalmak hiç istemediğimiz bir şey… Yenilenebilir enerjinin sanayi gelişimi ve ticarete, hava kalitesi ve sağlığa, istihdam ile enerji arz güvenliğine, yerli kaynakların etkin kullanımına dönük sayısız faydaları var. Mevcut yenilenebilir enerji politikalarının sürdürülmesi halinde Türkiye'nin güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi sektörünün sanayi üretiminde çok daha büyük paya sahip olacağı görülüyor. Bu açıdan yeni dönemde BOSBİR olarak güneş enerji santrali yatırımı doğru atılmış bir adım olacaktır.”

OSB’lerin sorunlarının gündeme geldiği ortak bir platform olan BOSBİR Enerji AŞ genel kurulunda ayrıca, 5 yıl daha uzatılan OSB’lerin kurumlar vergisi muafiyeti, kira gelirlerinde stopajlı veya KDV’li fatura kesme ile ilgili fark uygulamalar da gündeme geldi. Bu konunun OSBÜK üzerinden takibinin yapılması ve tek bir uygulamanın olması yönünde adım atılması konuşuldu. Yine İl Mahalli Çevre Kurulunun, tekstil sektöründe yoğun olmak üzere bacalarla ilgili verilen sürenin yılsonunda dolduğu, yapılan itirazların dikkate alınmış gözükmediği vurgulandı. Bu konuda da girişimde bulunulması kararlaştırıldı.



boısbir
bosbir toplanti 1
bosbir toplanti 2
bosbir2