Daha rahat bir ulaşım için yatırımlar devam ediyor

Güncelleme: 18 Nisan 2024, Görüntülenme:716

2023 yılı sonuna yaklaşırken, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, Bursa'da otoyola direk bağlantısı yapılan ilk OSB olmuştu. DOSAB'ın, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile geliştirilen ve kamulaştırma bedeli için 9 milyon TL ödediği proje hizmete alınınca bölgeye giriş çıkışlarda trafik yükü azaldı.

DOSAB Yönetimi, özellikle sabah ve akşam mesai saatlerinde bölge içinde en büyük cadde olan Mustafa Karaer Caddesi'nde yaşanan yoğunluğu hafifletmek için kavşak ve bölünmüş yol projesi yaptı ve UKOME'den de onay aldı. İki etap halinde hayata geçirilecek bu projede ilk etap çalışmalarına bugün başlandı. İlk etapta Mustafa Karaer Caddesi'nin üzerinde yer alan bölgenin doğu girişinde kavşak ve yol düzenlemesi yapılacak. Mustafa Karaer Caddesi Projesi'nin iki etabı bu yıl içinde tamamlanacak.

Aynı zamanda DOSAB'ın güney doğu kısmından bölgeye girişi sağlayan Kasımpatı Sokak'ta da genişletme çalışmalarına bugün başlandı.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tezyaparlar ile Bölge Müdürü Serhat Şengül, çalışmaları ilk gününde yerinde inceledi.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski, otoyol bağlantısından maksimum faydanın sağlanması ve bölge içi ulaşımın rahatlaması için yapmaları gereken yatırımların projelerini daha önceden hazırladıklarını, yatırımları etaplar halinde tamamlayacaklarını belirterek şunları söyledi: "Biz, ana caddemiz olan Mustafa Karaer Caddesi'nde DOSAB olarak yatırımımızı tamamlayacağız. Bölgemiz ve Demirtaş arasındaki sınır olan Yıldız Sokak'tan otoyola ulaşımın bölünmüş yol olarak üç şeritli gidiş ve üç şeritli geliş yönünde olan projesi de hazır ve UKOME onayı var. Bu projeyi Büyükşehir Belediyemiz ile temas ederek kısa sürede hayata geçirmek için çaba göstereceğiz."



dosab yol yatirim (1)
dosab yol yatirim (2)
dosab yol yatirim (4)