Başkan Aktaş DOSAB`a teşekkür etti

Güncelleme: 15 Mart 2021, Görüntülenme:3267

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Güleç ve belediye bürokratlarının da yer aldığı ziyarette DOSAB’ın su geri kazanım yatırımı ve bölgenin otoyola bağlantısı projeleri konuşuldu. DOSAB Yönetim Merkezi’ndeki toplantıda DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, Başkanvekili Levent Eski, yöneticiler Kemal Işık, Osman Sönmez, Engin Ocak, Erkut Dikici, Fahrettin Gülener, Mustafa Işık, Abdullah Bilaçlı, Cem Ünal ile TÜGİAD ve DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel de hazır bulundu.

DOSAB SU GERİ KAZANIMINDA SONA GELİNDİ

DOSAB Başkanı Ersan Özsoy, iklim değişimi ve kuraklık konularının insan yaşamı ve sanayi üretimi üzerindeki etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiğini belirterek, suyun tasarruflu kullanımı ve geri kazanımının daha da önem kazandığını vurguladı. DOSAB sanayicilerinin işletmelerinde su sarfiyatını azaltıcı ve suyun verimli kullanımı konularında yatırım yaptığını vurgulayan Özsoy, ‘’DOSAB Bölge Müdürlüğü olarak da atık su arıtma tesisimizden deşarj ettiğimiz suyun yüzde 30’unu geri kazanacak yatırımlarımızı bu yıl tamamlıyoruz. Yıllık 15 milyon metreküp suyun 5 milyon metreküpünü yeniden üretime sokacak MBR ve ters ozmoz yatırımlarımızda sona geldik. MBR yatırımını 2020 başında bitirip devreye almıştık. Haziran ayında da ters ozmoz tesisimizin ilk etabını devreye alıyoruz. Kasım ayında tamamlayacağımız ikinci etapla birlikte projemizi bitirmiş, yeraltı su kullanımını azaltmış olacağız. Bu çevreci yaklaşımın Bursa’ya ve çevreye karşı hem insanlık hem de sanayicilik görevimiz olduğuna inanıyoruz’’ dedi.

DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül de toplantıda Atıksu Arıtma Tesisi, MBR tesisi ve ters ozmoz yatırımı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

AKTAŞ: ÖRNEK YATIRIM İÇİN DOSAB’I TEBRİK EDİYORUM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yağış rejimlerindeki değişimlere bakıldığında suyun değerinin arttığı ve su tasarrufu, su geri kazanımı için uygulama zamanı olduğunu belirterek, ‘’Arıtılıp dereye deşarj edilen atık suların geri kazanılması ve yeniden üretime sokulması adına Bursa ve Türkiye’ye örnek olacak bir yatırımı DOSAB gerçekleştirmiş oluyor. Bunun için tebrik ediyorum’’ dedi.

DOSAB OTOYOLA BAĞLANIYOR

Aktaş ayrıca, DOSAB’ın Demirtaş Mahallesi ile arasındaki sınır olan Yıldız Sokak üzerinden otoyola bağlantısı için de çalışmaların bu yıl başlayacağını söyledi. DOSAB Başkanı Ersan Özsoy da bölgedeki trafik yükünün hafifletilmesi adına önemli olan bu bağlantı yolunun bir an önce yapılması için katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, projelerine yaklaşımı ve katkısından dolayı Başkan Aktaş’a teşekkür etti.



dosab toplu2
dosab toplu0
dosab toplu3