DOSAB`da Sıfır Atık Eğitimi düzenlendi

Güncelleme: 4 Aralık 2020, Görüntülenme:2990

“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Bununla birlikte sürdürülebilir ekonomi ilkeleri çerçevesinde çevre kirliliğinin önlenerek atıkların ekonomiye katma değer sağlayacak hammadde olarak kullanılması amacıyla 12.07.2019 tarihinde Sıfır Atık Yönetmeliği yayınlanmıştır.

Sıfır Atık Yönetmeliği gereği OSB’lerde faaliyet gösteren sanayicilerin yükümlülüklerine dair bilgilerin aktarıldığı DOSAB Sıfır Atık Bilgilendirme Eğitimi, 4 Aralık tarihinde video konferans yoluyla gerçekleştirildi.

DOSAB Çevre Şefi Ebru YAVUZ’un yöneticiliğinde, Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Sıfır Atık Sorumlusu Gökben YILDIRIM’ın sunumları ile gerçekleştirilen eğitime bölge firmalarının temsilcilerinden yoğun katılım sağlandı. Eğitimde Sıfır Atık Sistemi kurulumu ve sürecin işleyişinde yaşanan problemlerin çözümüne yönelik konulara da değinildi.

Eğitim sunumu aşağıda dokümanlar bölümünde yer almaktadır.

Konuyla ilgili tüm sorularınız için DOSAB Bölge Müdürlüğü Çevre Grubu ile 0 224 261 00 40 numaralı telefondan dahili 1400 ve 1401 veya eyavuz@dosab.org.tr, mtopcu@dosab.org.tr e-posta adreslerinden iletişime geçebilirsiniz.



katılım2
Dokümanlar
SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI ONLİNE EĞİTİM DOSAB